Emoji Meaning in Macedonian - Emoji List in Macedonian - Значење емоџи на македонски - Емоџи листа на македонски

😀    насмеано лице
   
   
😃    насмеано лице со големи очи
   
   
😄    насмеано лице со насмеани очи
   
   
😁    блескаво лице со насмеани очи
   
   
😆    насмеано замижано лице
   
   
😅    насмеано лице со пот
   
   
🤣    се тркала на подот смеејќи се
   
   
😂    лице со солзи радосници
   
   
🙂    благо насмеано лице
   
   
🙃    лице наопаку
   
   
🫠    лице што се топи
   
   
😉    лице што намигнува
   
   
😊    насмеано лице со насмеани очи
   
   
😇    насмеано лице со ореол
   
   
   
🥰    насмеано лице со срца
   
   
😍    насмеано лице со очи-срце
   
   
🤩    ѕвездено
   
   
😘    лице кое дува бакнеж
   
   
😗    лице за бакнување
   
   
☺    насмеано лице
   
   
😚    бакнување лице со затворени очи
   
   
😙    бакнувачко лице со насмеани очи
   
   
🥲    насмеано лице со солзи
   
   
😋    се соочуваат со вкусна храна
   
   
😛    лице со јазик
   
   
😜    лице што намигнува со јазик
   
   
🤪    лудо лице
   
   
😝    кривогледно лице со јазик
   
   
🤑    лице со уста на пари
   
   
🤗    насмеано лице со отворени раце
   
   
🤭    лице со рака преку уста
   
   
🫢    лице со отворени очи и рака над уста
   
   
🫣    лице со око што ѕирка
   
   
🤫    заматено лице
   
   
🤔    размислувачко лице
   
   
🫡    поздравно лице
   
   
   
🤐    лице со патент-уста
   
   
🤨    лице со крената веѓа
   
   
😐    неутрално лице
   
   
😑    безизразно лице
   
   
😶    лице без уста
   
   
🫥    лице со точки
   
   
😶‍🌫️    лице во облаци
   
   
😏    насмеано лице
   
   
😒    незабавно лице
   
   
🙄    лице со превртени очи
   
   
😬    гримасирано лице
   
   
😮‍💨    лице издишување
   
   
🤥    лежечко лице
   
   
🫨    тресење на лицето
   
   
😌    олеснето лице
   
   
😔    замислено лице
   
   
😪    поспано лице
   
   
🤤    лигаво лице
   
   
😴    заспано лице
   
   
😷    лице со медицинска маска
   
   
🤒    лице со термометар
   
   
🤕    лице со завој за глава
   
   
🤢    мачнино лице
   
   
🤮    повраќање на лицето
   
   
🤧    кивање лице
   
   
🥵    жешко лице
   
   
🥶    ладно лице
   
   
🥴    масно лице
   
   
😵    лице со пречкртани очи
   
   
😵‍💫    лице со спирални очи
   
   
🤯    експлодирачка глава
   
   
🤠    лице со каубојска капа
   
   
🥳    лице за забава
   
   
🥸    маскирано лице
   
   
😎    насмеано лице со очила за сонце
   
   
🤓    глупаво лице
   
   
🧐    лице со монокл
   
   
😕    збунето лице
   
   
🫤    лице со дијагонална уста
   
   
😟    загрижено лице
   
   
🙁    малку намуртено лице
   
   
☹    намуртено лице
   
   
😮    лице со отворена уста
   
   
😯    замолчено лице
   
   
😲    зачудено лице
   
   
😳    зацрвенето лице
   
   
🥺    молбено лице
   
   
🥹    лице кое ги задржува солзите
   
   
😦    намуртено лице со отворена уста
   
   
😧    вознемирено лице
   
   
😨    страшно лице
   
   
😰    вознемирено лице со пот
   
   
😥    тажно, но олеснето лице
   
   
😢    расплакано лице
   
   
😭    гласно плаче лице
   
   
😱    лице вреска од страв
   
   
😖    збунето лице
   
   
😣    упорно лице
   
   
😞    разочарано лице
   
   
😓    спуштено лице со пот
   
   
😩    уморно лице
   
   
😫    уморно лице
   
   
🥱    зева лице
   
   
   
😤    лице со пареа од носот
   
   
😡    нагрчено лице
   
   
😠    луто лице
   
   
🤬    лице со симболи на устата
   
   
😈    насмеано лице со рогови
   
   
👿    луто лице со рогови
   
   
💀    череп
   
   
☠    череп и вкрстени коски
   
   
💩    куп пув
   
   
🤡    лице на кловн
   
   
👹    огр
   
   
👺    гоблин
   
   
👻    дух
   
   
👽    вонземјанин
   
   
👾    вонземјанско чудовиште
   
   
🤖    робот
   
   
😺    насмеана мачка
   
   
😸    насмеана мачка со насмеани очи
   
   
😹    мачка со солзи радосници
   
   
😻    насмеана мачка со срце-очи
   
   
😼    мачка со лута насмевка
   
   
😽    мачка што се бакнува
   
   
🙀    уморна мачка
   
   
😿    мачка што плаче
   
   
😾    мачка која нагризува
   
   
🙈    види-не-зло мајмун
   
   
🙉    слушај-не-зло мајмун
   
   
🙊    зборувај-не-зло мајмун
   
   
👋    мавтајќи со раката
   
   
🤚    подигнат со задниот дел од раката
   
   
🖐    рака со отпуштени прсти
   
   
✋    крената рака
   
   
🖖    вулкански поздрав
   
   
🫱    десна рака
   
   
🫲    лева рака
   
   
🫳    дланката надолу
   
   
🫴    дланка нагоре
   
   
🫷    туркање рака налево
   
   
🫸    надесно туркање рака
   
   
👌    Во ред рака
   
   
🤌    стегнати прсти
   
   
🤏    штипкање рака
   
   
✌    победничка рака
   
   
🤞    вкрстени прсти
   
   
🫰    рака со показалецот и палецот вкрстени
   
   
🤟    гест љубов-ти
   
   
🤘    знак на роговите
   
   
🤙    викај ме рака
   
   
👈    бекхенд индекс покажува лево
   
   
👉    бекхенд индекс покажува надесно
   
   
👆    бекхенд индекс насочен нагоре
   
   
🖕    среден прст
   
   
👇    бекхенд индекс покажувајќи надолу
   
   
☝    индекс насочен нагоре
   
   
🫵    индекс кој покажува кон гледачот
   
   
👍    палците горе
   
   
👎    палците надолу
   
   
✊    крената тупаница
   
   
👊    тупаница што доаѓа
   
   
🤛    тупаница свртена кон левата страна
   
   
🤜    тупаница свртена десно
   
   
👏    плескање со раце
   
   
🙌    кревање раце
   
   
🫶    срцеви раце
   
   
👐    отворени раце
   
   
🤲    дланките нагоре заедно
   
   
🤝    ракување
   
   
🙏    склопени раце
   
   
✍    рака за пишување
   
   
💅    лак за нокти
   
   
🤳    селфи
   
   
👶    бебе
   
   
🧒    дете
   
   
👦    момче
   
   
👧    девојче
   
   
🧑    лице
   
   
👱    лице: руса коса
   
   
👨    човек
   
   
🧔    лице: брада
   
   
🧔‍♂️    маж: брада
   
   
🧔‍♀️    жена: брада
   
   
👨‍🦰    маж: црвена коса
   
   
👨‍🦱    маж: кадрава коса
   
   
👨‍🦳    маж: бела коса
   
   
👨‍🦲    маж: ќелав
   
   
👩    жена
   
   
👩‍🦰    жена: црвена коса
   
   
🧑‍🦰    лице: црвена коса
   
   
👩‍🦱    жена: кадрава коса
   
   
🧑‍🦱    лице: кадрава коса
   
   
👩‍🦳    жена: бела коса
   
   
🧑‍🦳    лице: бела коса
   
   
👩‍🦲    жена: ќелава
   
   
🧑‍🦲    лице: ќелав
   
   
👱‍♀️    жена: руса коса
   
   
👱‍♂️    маж: руса коса
   
   
🧓    постара личност
   
   
👴    стар човек
   
   
👵    стара жена
   
   
🙍    лице намуртено
   
   
🙍‍♂️    човек намуртено
   
   
🙍‍♀️    жена намуртена
   
   
🙎    лице кое нагризува
   
   
🙎‍♂️    човек кој нагризува
   
   
🙎‍♀️    жена која нагризува
   
   
🙅    лице кое гестикулира НЕ
   
   
🙅‍♂️    човек кој гестикулира НЕ
   
   
🙅‍♀️    жена која гестикулира НЕ
   
   
🙆    лице кое гестикулира во ред
   
   
🙆‍♂️    човек гестикулира ОК
   
   
🙆‍♀️    жена гестикулира „Во ред“.
   
   
💁    лице кое ја превртува раката
   
   
💁‍♂️    човек што ја превртува раката
   
   
💁‍♀️    жена што ја превртува раката
   
   
🙋    лице што крева рака
   
   
🙋‍♂️    човек што крева рака
   
   
🙋‍♀️    жена што крева рака
   
   
🧏    глуво лице
   
   
🧏‍♂️    глув човек
   
   
🧏‍♀️    глува жена
   
   
🙇    лице кое се поклонува
   
   
🙇‍♂️    човек што се поклонува
   
   
🙇‍♀️    жена што се поклонува


🤦    лице дланка со лице
   
   
🤦‍♂️    човек со дланките на лицето
   
   
🤦‍♀️    жена со дланка со лице
   
   
🤷    лице кое крева раменици
   
   
🤷‍♂️    човек крева раменици
   
   
🤷‍♀️    жена што крева раменици
   
   
🧑‍⚕️    здравствен работник
   
   
👨‍⚕️    маж здравствен работник
   
   
👩‍⚕️    жена здравствен работник
   
   
🧑‍🎓    студент
   
   
👨‍🎓    маж студент
   
   
👩‍🎓    студентка
   
   
🧑‍🏫    наставник
   
   
👨‍🏫    човек учител
   
   
👩‍🏫    жена учителка
   
   
🧑‍⚖️    судија
   
   
👨‍⚖️    човек судија
   
   
👩‍⚖️    жена судија
   
   
🧑‍🌾    земјоделец
   
   
👨‍🌾    човек земјоделец
   
   
👩‍🌾    жена земјоделец
   
   
🧑‍🍳    готви
   
   
👨‍🍳    човек готвач
   
   
👩‍🍳    жена готвач
   
   
🧑‍🔧    механичар
   
   
👨‍🔧    човек механичар
   
   
👩‍🔧    жена механичар
   
   
🧑‍🏭    работник во фабрика
   
   
👨‍🏭    човек работник во фабрика
   
   
👩‍🏭    жена работник во фабрика
   
   
🧑‍💼    Канцелариски работник
   
   
👨‍💼    човек канцелариски работник
   
   
👩‍💼    жена канцелариски работник
   
   
🧑‍🔬    научник
   
   
👨‍🔬    човек научник
   
   
👩‍🔬    жена научник
   
   
🧑‍💻    технолог
   
   
👨‍💻    човек технолог
   
   
👩‍💻    жена технолог
   
   
🧑‍🎤    пејачка
   
   
👨‍🎤    човек пејач
   
   
👩‍🎤    жена пејачка
   
   
🧑‍🎨    уметник
   
   
👨‍🎨    човек уметник
   
   
👩‍🎨    жена уметник
   
   
🧑‍✈️    пилот
   
   
👨‍✈️    човек пилот
   
   
👩‍✈️    жена пилот
   
   
🧑‍🚀    астронаут
   
   
👨‍🚀    човек астронаут
   
   
👩‍🚀    жена астронаут
   
   
🧑‍🚒    пожарникар
   
   
👨‍🚒    човек пожарникар
   
   
👩‍🚒    жена пожарникар
   
   
👮    полицаец
   
   
👮‍♂️    маж полицаец
   
   
👮‍♀️    жена полицаец
   
   
🕵    детектив
   
   
🕵️‍♂️    човек детектив
   
   
🕵️‍♀️    жена детектив
   
   
💂    чувар
   
   
💂‍♂️    човек стражар
   
   
💂‍♀️    жена чувар
   
   
🥷    нинџа
   
   
👷    градежен работник
   
   
👷‍♂️    човек градежен работник
   
   
👷‍♀️    жена градежен работник
   
   
🫅    лице со круна
   
   
🤴    принц
   
   
👸    принцеза
   
   
👳    лице кое носи турбан
   
   
👳‍♂️    човек облечен во турбан
   
   
👳‍♀️    жена што носи турбан
   
   
👲    лице со капа на черепот
   
   
🧕    жена со марама
   
   
🤵    лице во смокинг
   
   
🤵‍♂️    човек во смокинг
   
   
🤵‍♀️    жена во смокинг
   
   
👰    лице со превез
   
   
👰‍♂️    човек со превез
   
   
👰‍♀️    жена со превез
   
   
🤰    бремена жена
   
   
🫃    бремен маж
   
   
🫄    бремена личност
   
   
🤱    доење
   
   
👩‍🍼    жена која храни бебе
   
   
👨‍🍼    маж кој храни бебе
   
   
🧑‍🍼    лице кое храни бебе
   
   
👼    бебе ангел
   
   
🎅    Дедо Мраз
   
   
🤶    Г-ѓа Клаус
   
   
🧑‍🎄    mx клаус
   
   
🦸    суперхерој
   
   
🦸‍♂️    човек суперхерој
   
   
🦸‍♀️    жена суперхерој
   
   
🦹    супернегативец
   
   
🦹‍♂️    човек супернегативец
   
   
🦹‍♀️    жена супернегативец
   
   
🧙    волшебник
   
   
🧙‍♂️    човек волшебник
   
   
🧙‍♀️    жена волшебник
   
   
🧚    самовила
   
   
🧚‍♂️    човек самовила
   
   
🧚‍♀️    жена самовила
   
   
🧛    вампир
   
   
🧛‍♂️    човек вампир
   
   
🧛‍♀️    жена вампир
   
   
🧜    Merperson
   
   
🧜‍♂️    пиренец
   
   
🧜‍♀️    сирена
   
   
🧝    елф
   
   
🧝‍♂️    човек елф
   
   
🧝‍♀️    жена елф
   
   
🧞    џин
   
   
🧞‍♂️    човек џин
   
   
🧞‍♀️    женски џин
   
   
🧟    зомби
   
   
🧟‍♂️    човек зомби
   
   
🧟‍♀️    жена зомби
   
   
🧌    трол
   
   
💆    лице кое добива масажа
   
   
💆‍♂️    човек кој прави масажа
   
   
💆‍♀️    жена која прави масажа
   
   
💇    лице кое се шиша
   
   
💇‍♂️    маж кој се шиша
   
   
💇‍♀️    жена која се потстрижува
   
   
🚶    лице кое оди
   
   
🚶‍♂️    човек кој оди
   
   
🚶‍♀️    жена што оди
   
   
🧍    лице кое стои
   
   
🧍‍♂️    човек кој стои
   
   
🧍‍♀️    жена која стои
   
   
🧎    лице кое клечи
   
   
🧎‍♂️    човек клекнат
   
   
🧎‍♀️    жена што клечи
   
   
🧑‍🦯    лице со бел стап
   
   
👨‍🦯    човек со бел стап
   
   
👩‍🦯    жена со бел стап
   
   
🧑‍🦼    лице во моторизирана инвалидска количка
   
   
👨‍🦼    човек во моторизирана инвалидска количка
   
   
👩‍🦼    жена во моторизирана инвалидска количка
   
   
🧑‍🦽    лице во рачна инвалидска количка
   
   
👨‍🦽    човек во рачна инвалидска количка
   
   
👩‍🦽    жена во рачна инвалидска количка
   
   
🏃    лице кое трча
   
   
🏃‍♂️    човек што трча
   
   
🏃‍♀️    жена трчање
   
   
💃    жена која танцува
   
   
🕺    човек кој танцува
   
   
🕴    лице во костум левитира
   
   
👯    луѓе со зајачки уши
   
   
👯‍♂️    мажи со зајачки уши
   
   
👯‍♀️    жени со зајачки уши
   
   
🧖    лице во парна соба
   
   
🧖‍♂️    човек во парна соба
   
   
🧖‍♀️    жена во парна соба
   
   
🧗    лице кое се качува
   
   
🧗‍♂️    човек кој се качува
   
   
🧗‍♀️    жена што се качува
   
   
🤺    лице мечување
   
   
🏇    коњски трки
   
   
⛷    скијач
   
   
🏂    сноубордер
   
   
🏌    лице кое игра голф
   
   
🏌️‍♂️    човек што игра голф
   
   
🏌️‍♀️    жена што игра голф
   
   
🏄    лице кое сурфа
   
   
🏄‍♂️    човек кој сурфа
   
   
🏄‍♀️    жена што сурфа
   
   
🚣    лице за веслање брод
   
   
🚣‍♂️    човек за веслање брод
   
   
🚣‍♀️    жена веслачки брод
   
   
🏊    лице кое плива
   
   
🏊‍♂️    човек кој плива
   
   
🏊‍♀️    жена што плива
   
   
⛹    лице кое отскокнува топка
   
   
⛹️‍♂️    човек што отскокнува топка
   
   
⛹️‍♀️    жена што отскокнува топка
   
   
🏋    лице кое крева тегови
   
   
🏋️‍♂️    човек кој крева тегови
   
   
🏋️‍♀️    жена што крева тегови
   
   
🚴    лице возење велосипед
   
   
🚴‍♂️    човек возење велосипед
   
   
🚴‍♀️    жена вози велосипед
   
   
🚵    лице планински велосипедизам
   
   
🚵‍♂️    човек планински велосипедизам
   
   
🚵‍♀️    жена планински велосипедизам
   
   
🤸    лице со количка
   
   
🤸‍♂️    човек во количка
   
   
🤸‍♀️    жена во количка
   
   
🤼    луѓе кои се борат
   
   
🤼‍♂️    машки борење
   
   
🤼‍♀️    женски борење
   
   
🤽    лице кое игра ватерполо
   
   
🤽‍♂️    човек кој игра ватерполо
   
   
🤽‍♀️    жена која игра ватерполо
   
   
🤾    лице кое игра ракомет
   
   
🤾‍♂️    човек кој игра ракомет
   
   
🤾‍♀️    жена која игра ракомет
   
   
🤹    лице кое жонглира
   
   
🤹‍♂️    човек жонглирање
   
   
🤹‍♀️    жена жонглирање
   
   
🧘    лице во положба на лотос
   
   
🧘‍♂️    човек во положба на лотос
   
   
🧘‍♀️    жена во положба на лотос
   
   
🛀    лице кое се бања
   
   
🛌    лице во кревет
   
   
🧑‍🤝‍🧑    луѓе кои се држат за рака
   
   
👭    жени кои се држат за раце
   
   
👫    жена и маж држејќи се за рака
   
   
👬    мажи кои се држат за рака
   
   
💏    бакнеж
   
   
👩‍❤️‍💋‍👨    бакнеж: жена, маж
   
   
👨‍❤️‍💋‍👨    бакнеж: човек, човек
   
   
👩‍❤️‍💋‍👩    бакнеж: жена, жена
   
   
💑    пар со срце
   
   
👩‍❤️‍👨    пар со срце: жена, маж
   
   
👨‍❤️‍👨    пар со срце: маж, човек


👩‍❤️‍👩    пар со срце: жена, жена
   
   
👪    семејството
   
   
👨‍👩‍👦    семејство: маж, жена, момче
   
   
👨‍👩‍👧    семејство: маж, жена, девојка
   
   
👨‍👩‍👧‍👦    семејство: маж, жена, девојка, момче
   
   
👨‍👩‍👦‍👦    семејство: маж, жена, момче, момче
   
   
👨‍👩‍👧‍👧    семејство: маж, жена, девојка, девојка
   
   
👨‍👨‍👦    семејство: маж, маж, момче
   
   
👨‍👨‍👧    семејство: маж, маж, девојка
   
   
👨‍👨‍👧‍👦    семејство: маж, маж, девојка, момче
   
   
👨‍👨‍👦‍👦    семејство: маж, маж, момче, момче
   
   
👨‍👨‍👧‍👧    семејство: маж, маж, девојка, девојка
   
   
👩‍👩‍👦    семејство: жена, жена, момче
   
   
👩‍👩‍👧    семејство: жена, жена, девојка
   
   
👩‍👩‍👧‍👦    семејство: жена, жена, девојка, момче
   
   
👩‍👩‍👦‍👦    семејство: жена, жена, момче, момче
   
   
👩‍👩‍👧‍👧    Семејство: жена, жена, девојка, девојка
   
   
👨‍👦    семејство: маж, момче
   
   
👨‍👦‍👦    семејство: маж, момче, момче
   
   
👨‍👧    семејство: маж, девојка
   
   
👨‍👧‍👦    семејство: маж, девојка, момче
   
   
👨‍👧‍👧    семејство: маж, девојка, девојка
   
   
👩‍👦    семејство: жена, момче
   
   
👩‍👦‍👦    семејство: жена, момче, момче
   
   
👩‍👧    Семејство: жена, девојка
   
   
👩‍👧‍👦    семејство: жена, девојка, момче
   
   
👩‍👧‍👧    семејство: жена, девојка, девојка
   
   
🗣    говорна глава
   
   
👤    биста во силуета
   
   
👥    бисти во силуета
   
   
🫂    луѓе кои се гушкаат
   
   
👣    стапалки
   
   
💪    свиткан бицепс
   
   
🦾    механичка рака
   
   
🦿    механичка нога
   
   
🦵    нога
   
   
🦶    стапало
   
   
👂    уво
   
   
🦻    уво со слушно помагало
   
   
👃    носот
   
   
🧠    мозокот
   
   
🫀    анатомско срце
   
   
🫁    белите дробови
   
   
🦷    заб
   
   
🦴    коска
   
   
👀    очи
   
   
👁    окото
   
   
👅    јазикот
   
   
👄    устата
   
   
🫦    гризе усна
   
   
🦰    Црвена коса
   
   
🦱    виткана коса
   
   
🦳    бела коса
   
   
🦲    ќелав
   
   
🏻    светол тон на кожа
   
   
🏼    средно-светол тон на кожа
   
   
🏽    среден тон на кожа
   
   
🏾    средно-темен тон на кожа
   
   
🏿    темен тон на кожа
   
   
💋    знак за бакнеж
   
   
💌    љубовно писмо
   
   
💘    срце со стрела
   
   
💝    срце со лента
   
   
💖    пенливо срце
   
   
💗    растечко срце
   
   
💓    чукање на срцето
   
   
💞    ротирачки срца
   
   
💕    две срца
   
   
💟    декорација на срцето
   
   
❣    срцев извик
   
   
💔    скршено срце
   
   
❤️‍🔥    срце запалено
   
   
❤️‍🩹    поправка на срцето
   
   
❤    црвено срце
   
   
🩷    розово срце
   
   
🧡    портокалово срце
   
   
💛    жолто срце
   
   
💚    зелено срце
   
   
💙    сино срце
   
   
🩵    светло сино срце
   
   
💜    виолетово срце
   
   
🤎    кафеаво срце
   
   
🖤    црно срце
   
   
🩶    сиво срце
   
   
🤍    бело срце
   

Срца

   
💯    сто поени
   
   
💢    симбол на гнев
   
   
💥    судир
   
   
💫    вртоглавица
   
   
💦    капки пот
   
   
💨    брзајќи далеку
   
   
🕳    дупка
   
   
💣    бомба
   
   
💬    говорен балон
   
   
👁️‍🗨️    око во говорниот меур
   
   
🗨    лев говорен меур
   
   
🗯    вистинскиот балон на гневот
   
   
💭    мисла балон
   
   
💤    ззз
   
   
🐵    лице на мајмун
   
   
🐒    мајмун
   
   
🦍    горила
   
   
🦧    орангутан
   
   
🐶    кучешко лице
   
   
🐕    куче
   
   
🦮    куче водич
   
   
🐕‍🦺    службено куче
   
   
🐩    пудлица
   
   
🐺    волк
   
   
🦊    лисица
   
   
🦝    ракун
   
   
🐱    мачка лице
   
   
🐈    мачка
   
   
🐈‍⬛    Црна Мачка
   
   
🦁    Лав
   
   
🐯    тигарско лице
   
   
🐅    Тигар
   
   
🐆    леопард
   
   
🐴    коњско лице
   
   
🫎    лос
   
   
🫏    магаре
   
   
🐎    коњ
   
   
🦄    еднорог
   
   
🦓    зебра
   
   
🦌    елен
   
   
🦬    бизон
   
   
🐮    кравјо лице
   
   
🐂    вол
   
   
🐃    воден бивол
   
   
🐄    крава
   
   
🐷    свинско лице
   
   
🐖    свиња
   
   
🐗    свиња
   
   
🐽    свински нос
   
   
🐏    овен
   
   
🐑    овца
   
   
🐐    коза
   
   
🐪    камила
   
   
🐫    камила со две грпка
   
   
🦙    лама
   
   
🦒    жирафа
   
   
🐘    слон
   
   
🦣    мамут
   
   
🦏    носорог
   
   
🦛    нилски коњ
   
   
🐭    лице на глувчето
   
   
🐁    глувчето
   
   
🐀    стаорец
   
   
🐹    хрчак
   
   
🐰    зајачко лице
   
   
🐇    зајакот
   
   
🐿    коверица
   
   
🦫    Дабар
   
   
🦔    еж
   
   
🦇    лилјак
   
   
🐻    мечка
   
   
🐻‍❄️    поларна мечка
   
   
🐨    коала
   
   
🐼    панда
   
   
🦥    мрзливост
   
   
🦦    видра
   
   
🦨    сканк
   
   
🦘    кенгур
   
   
🦡    јазовец
   
   
🐾    отпечатоци од шепи
   
   
🦃    мисирка
   
   
🐔    пилешко
   
   
🐓    петел
   
   
🐣    пиле што се шрафира
   
   
🐤    бебешко пиле
   
   
🐥    пиленце свртено напред
   
   
🐦    птица
   
   
🐧    пингвин
   
   
🕊    гулаб
   
   
🦅    орел
   
   
🦆    патка
   
   
🦢    лебед
   
   
🦉    був
   
   
🦤    додо
   
   
🪶    пердув
   
   
🦩    фламинго
   
   
🦚    паун
   
   
🦜    папагалот
   
   
🪽    крило
   
   
🐦‍⬛    црна птица
   
   
🪿    гуска
   
   
🐸    жаба
   
     
🐊    крокодил
   
   
🐢    желка
   
   
🦎    гуштер
   
   
🐍    змија
   
   
🐲    лице на змеј
   
   
🐉    змеј
   
   
🦕    сауропод
   
   
🐳    бликачки кит
   
   
🐋    кит
   
   
🐬    делфин
   
   
🦭    печат
   
   
🐟    Риба
   
   
🐠    тропска риба
   
   
🐡    дувачка риба
   
   
🦈    ајкула
   
   
🐙    октопод
   
   
🐚    спирална школка
   
   
🪸    корали
   
   
🪼    медуза
   
   
🐌    полжав
   
   
🦋    пеперутка
   
   
🐛    бубачка
   
   
🐜    мравка
   
   
🐝    пчела
   
   
🪲    бубачки
   
   
🐞    дама бубачки
   
   
🦗    штурец
   
   
🪳    лебарка
   
   
🕷    пајак
   
   
🕸    Пајажина
   
   
🦂    скорпија
   
   
🦟    комарец
   
   
🪰    летаат
   
   
🪱    црв
   
   
🦠    микроб
   
   
💐    букет
   
   
🌸    цвет на цреша
   
   
💮    бел цвет
   
   
🪷    лотос
   
   
🏵    розета
   
   
🌹    роза
   
   
🥀    изветвен цвет
   
   
🌺    хибискус
   
   
🌻    сончоглед
   
   
🌼    цути
   
   
🌷    лале
   
   
🪻    зумбул
   
   
🌱    расад
   
   
🪴    растение во саксија
   
   
🌲    зимзелено дрво
   
   
🌳    листопадно дрво
   
   
🌴    палма
   
   
🌵    кактус
   
   
🌾    сноп ориз
   
   
🌿    билка
   
   
☘    шамрок
   
   
🍀    детелина со четири листа
   
   
🍁    јаворов лист
   
   
🍂    паднат лист
   
   
🍃    лист трепет на ветрот
   
   
🪹    празно гнездо
   
   
🪺    гнездо со јајца
   
   
🍇    грозје
   
   
🍈    диња
   
   
🍉    лубеница
   
   
🍊    мандарина
   
   
🍋    лимон
   
   
🍌    банана
   
   
🍍    ананас
   
   
🥭    манго
   
   
🍎    црвено јаболко
   
   
🍏    зелено јаболко
   
   
🍐    круша
   
   
🍑    праска
   
   
🍒    цреши
   
   
🍓    јагода
   
   
🫐    боровинки
   
   
🥝    киви
   
   
🍅    домат
   
   
🫒    маслиново
   
   
🥥    кокос
   
   
🥑    авокадо
   
   
🍆    модар патлиџан
   
   
🥔    компир
   
   
🥕    морков
   
   
🌽    уво од пченка
   
   
🌶    лута пиперка
   
   
🫑    бугарска пиперка
   
   
🥒    краставица
   
   
🥬    лиснато зелено
   
   
🥦    брокула
   
   
🧄    лук
   
   
🧅    кромид
   
   
🍄    печурка
   
   
🥜    кикиритки
   
   
🫘    грав
   
   
🌰    костен
   
   
🫚    корен од ѓумбир
   
   
🫛    мешунка од грашок
   
   
🍞    леб
   
   
🥐    кроасан
   
   
🥖    леб од багет
   
   
🫓    плеснат леб
   
   
🥨    геврек
   
   
🥯    ѓеврек
   
   
🥞    палачинки
   
   
🧇    вафли
   
   
🧀    сирење клин
   
   
🍖    месо на коска
   
   
🍗    бут од живина
   
   
🥩    сече месо
   
   
🥓    сланина
   
   
🍔    хамбургер
   
   
🍟    помфрит
   
   
🍕    пица


🌭    виршла
   
   
🥪    сендвич
   
   
🌮    тако
   
   
🌯    бурито
   
   
🫔    тамале
   
   
🥙    полнети лебници
   
   
🧆    фалафел
   
   
🥚    јајце
   
   
🍳    готвење
   
   
🥘    плитка тава со храна
   
   
🍲    тенџере со храна
   
   
🫕    фонду
   
   
🥣    сад со лажица
   
   
🥗    зелена салата
   
   
🍿    пуканки
   
   
🧈    путер
   
   
🧂    сол
   
   
🥫    конзервирана храна
   
   
🍱    бенто кутија
   
   
🍘    крекер за ориз
   
   
🍙    топче од ориз
   
   
🍚    варен ориз
   
   
🍛    кари ориз
   
   
🍜    сад за парење
   
   
🍝    шпагети
   
   
🍠    печен сладок компир
   
   
🍢    оден
   
   
🍣    суши
   
   
🍤    пржени ракчиња
   
   
🍥    рибна торта со вител
   
   
🥮    месечева торта
   
   
🍡    данго
   
   
🥟    кнедла
   
   
🥠    колаче за среќа
   
   
🥡    кутија за носење
   
   
🦀    рак
   
   
🦞    јастог
   
   
🦐    ракчиња
   
   
🦑    лигњи
   
   
🦪    школка
   
   
🍦    мек сладолед
   
   
🍧    избричен мраз
   
   
🍨    сладолед
   
   
🍩    крофна
   
   
🍪    колаче
   
   
🎂    роденденска торта
   
   
🍰    кратка колач
   
   
🧁    кекси
   
   
🥧    пита
   
   
🍫    чоколадна лента
   
   
🍬    бонбони
   
   
🍭    лижавче
   
   
🍮    крем за крем
   
   
🍯    тенџере со мед
   
   
🍼    шише за бебиња
   
   
🥛    чаша млеко
   
   
☕    топол пијалок
   
   
🫖    чајник
   
   
🍵    шолја без рачка
   
   
🍶    доброто
   
   
🍾    шише со пукање плута
   
   
🍷    чаша за вино
   
   
🍸    чаша за коктел
   
   
🍹    тропски пијалок
   
   
🍺    кригла за пиво
   
   
🍻    чукање чаши за пиво
   
   
🥂    чукање чаши
   
   
🥃    чаша за ролна
   
   
🫗    истурање течност
   
   
🥤    чаша со слама
   
   
🧋    меур чај
   
   
🧃    кутија за пијалоци
   
   
🧉    другар
   
   
🧊    мраз
   
   
🥢    стапчиња за јадење
   
   
🍽    вилушка и нож со чинија
   
   
🍴    вилушка и нож
   
   
🥄    лажица
   
   
🔪    кујнски нож
   
   
🫙    тегла
   
   
🏺    амфора
   
   
🌍    глобус покажува Европа-Африка
   
   
🌎    глобус што го прикажува Америка
   
   
🌏    глобус покажува Азија-Австралија
   
   
🌐    глобус со меридијани
   
   
🗺    светска мапа
   
   
🗾    карта на Јапонија
   
   
🧭    компас
   
   
🏔    планина покриена со снег
   
   
⛰    планина
   
   
🌋    вулкан
   
   
🗻    планината Фуџи
   
   
🏕    кампување
   
   
🏖    плажа со чадор
   
   
🏜    пустина
   
   
🏝    пустински Остров
   
   
🏞    национален парк
   
   
🏟    стадион
   
   
🏛    класична градба
   
   
🏗    Градежна конструкција
   
   
🧱    тула
   
   
🪨    карпа
   
   
🪵    дрво
   
   
🛖    колиба
   
   
🏘    куќи
   
   
🏚    напуштена куќа
   
   
🏠    куќа
   
   
🏡    куќа со градина
   
   
🏢    деловна зграда
   
   
🏣    Јапонска пошта
   
   
🏤    пошта
   
   
🏥    болница
   
   
🏦    банка
   
   
🏨    хотел
   
   
🏩    љубовен хотел
   
   
🏪    погодност продавница
   
   
🏫    училиште
   
   
🏬    стоковна куќа
   
   
🏭    фабрика
   
   
🏯    Јапонски замок
   
   
🏰    замокот
   
   
💒    Свадба
   
   
🗼    Токио кула
   
   
🗽    Статуа на слободата
   
   
⛪    црквата
   
   
🕌    џамија
   
   
🛕    хинду храм
   
   
🕍    синагога
   
   
⛩    шинтоистичко светилиште
   
   
🕋    кааба
   
   
⛲    фонтана
   
   
⛺    шатор
   
   
🌁    магла
   
   
🌃    ноќ со ѕвезди
   
   
🏙    градски пејзаж
   
   
🌄    изгрејсонце над планините
   
   
🌅    изгрејсонце
   
   
🌆    градски пејзаж во самрак
   
   
🌇    зајдисонце
   
   
🌉    мост ноќе
   
   
♨    топли извори
   
   
🎠    рингишпил коњ
   
   
🛝    игралиште слајд
   
   
🎡    панорамско тркало
   
   
🎢    тобоганот
   
   
💈    берберски столб
   
   
🎪    циркуски шатор
   
   
🚂    локомотива
   
   
🚃    железнички вагон
   
   
🚄    брз воз
   
   
🚅    воз со куршуми
   
   
🚆    воз
   
   
🚇    метро
   
   
🚈    лесна железница
   
   
🚉    станица
   
   
🚊    трамвај
   
   
🚝    моношина
   
   
🚞    планинска железница
   
   
🚋    трамвајски автомобил
   
   
🚌    автобус
   
   
🚍    автобус што доаѓа
   
   
🚎    тролејбус
   
   
🚐    минибус
   
   
🚑    брза помош
   
   
🚒    противпожарно возило
   
   
🚓    полициски автомобил
   
   
🚔    полициско возило што доаѓа
   
   
🚕    такси
   
   
🚖    такси што доаѓа
   
   
🚗    автомобилски
   
   
🚘    автомобил кој доаѓа
   
   
🚙    Спортски автомобили
   
   
🛻    пикап камион
   
   
🚚    камион за испорака
   
   
🚛    зглобен камион
   
   
🚜    трактор
   
   
🏎    тркачки автомобил
   
   
🏍    мотоцикл
   
   
🛵    моторни скутер
   
   
🦽    рачна инвалидска количка
   
   
🦼    моторизирана инвалидска количка
   
   
🛺    авто рикша
   
   
🚲    велосипед
   
   
🛴    скутер со удар
   
   
🛹    скејтборд
   
   
🛼    ролери
   
   
🚏    автобуска станица
   
   
🛣    автопат
   
   
🛤    железничка пруга
   
   
🛢    барабан за масло
   
   
⛽    пумпа за гориво
   
   
🛞    тркало
   
   
🚨    светло за полициски автомобил
   
   
🚥    хоризонтален семафор
   
   
🚦    вертикален семафор
   
   
🛑    Стоп знак
   
   
🚧    градба
   
   
⚓    сидро
   
   
🛟    прстенест бова
   
   
⛵    едрилица
   
   
🛶    кану
   
   
🚤    глисер
   
   
🛳    патнички брод
   
   
⛴    траект
   
   
🛥    моторен чамец
   
   
🚢    брод
   
   
✈    авион
   
   
🛩    мал авион
   
   
🛫    полетување на авионот
   
   
🛬    пристигнување на авион
   
   
🪂    падобран
   
   
💺    седиште
   
   
🚁    хеликоптер
   
   
🚟    суспензија железница
   
   
🚠    планинска жичарница
   
   
🚡    воздушен трамвај
   
   
🛰    сателит
   
   
🚀    ракета
   
   
🛸    летачка чинија
   
   
🛎    ѕвонче ѕвонче
   
   
🧳    багаж
   
   
🚪    врата
   
   
🛗    лифт
   
   
🪞    огледало
   
   
🪟    прозорец
   
   
🛏    кревет
   
   
🛋    кауч и светилка
   
   
🪑    столче
   
   
🚽    тоалет
   
   
🪠    клипот
   
   
🚿    туширање
   
   
🛁    када
   
   
🪤    стапица за глувци
   
   
🪒    брич
   
   
🧴    шише со лосион
   
   
🧷    заштитна игла
   
   
🧹    метла
   
   
🧺    кошница
   
   
🧻    ролна хартија
   
   
🪣    кофа
   
   
🧼    сапун
   
   
🫧    меурчиња
   
   
🪥    четка за заби
   
   
🧽    сунѓер
   
   
🧯    противпожарен апарат
   
   
🛒    купувачка кошничка
   
   
⌛    готов песочен часовник
   
   
⏳    песочен часовник не е направен
   
   
⌚    часовник
   
   
⏰    аларм
   
   
⏱    стоперката
   
   
⏲    тајмер часовник
   
   
🕰    часовник со камин
   
   
🕛    дванаесет часот
   
   
🕧    дванаесет и триесет
   
   
🕐    еден часот
   
   
🕜    еден и триесет
   
   
🕑    два часот
   
   
🕝    два и триесет
   
   
🕒    03:00:00
   
   
🕞    три и пол
   
   
🕓    четири часот
   
   
🕟    четири Триесет
   
   
🕔    пет часот
   
   
🕠    пет и триесет
   
   
🕕    06:00:00
   
   
🕡    шест и триесет
   
   
🕖    седум часот
   
   
🕢    седум и триесет
   
   
🕗    08:00:00
   
   
🕣    осум и триесет
   
   
🕘    девет часот
   
   
🕤    девет и триесет
   
   
🕙    десет часот
   
   
🕥    десет и триесет
   
   
🕚    Единаесет часот
   
   
🕦    единаесет и триесет
   
   
🌑    нова месечина
   
   
🌒    растечка полумесечина
   
   
🌓    прва четвртина месечина
   
   
🌔    растечка месечина со џиб
   
   
🌕    полна месечина
   
   
🌖    опаѓачка месечина
   
   
🌗    последната четвртина месечина
   
   
🌘    опаѓачка полумесечина
   
   
🌙    полумесечина
   
   
🌚    лице на млада месечина
   
   
🌛    прва четвртина лице на месечината
   
   
🌜    последна четвртина лице на месечината
   
   
🌡    термометар
   
   
☀    сонце


🌝    лице на полна месечина
   
   
🌞    сонце со лице
   
   
🪐    планета со прстени
   
   
⭐    ѕвезда
   
   
🌟    блескава ѕвезда
   
   
🌠    ѕвезда што паѓа
   
   
🌌    млечен пат
   
   
☁    облак
   
   
⛅    сонце зад облак
   
   
⛈    облак со молњи и дожд
   
   
🌤    сонце зад мал облак
   
   
🌥    сонце зад голем облак
   
   
🌦    сонце зад облак од дожд
   
   
🌧    облак со дожд
   
   
🌨    облак со снег
   
   
🌩    облак со молњи
   
   
🌪    торнадо
   
   
🌫    магла
   
   
🌬    лице на ветер
   
   
🌀    циклон
   
   
🌈    виножито
   
   
🌂    затворен чадор
   
   
☂    чадор
   
   
☔    чадор со капки дожд
   
   
⛱    чадор на земја
   
   
⚡    висок напон
   
   
❄    снегулка
   
   
☃    снешко
   
   
⛄    снешко без снег
   
   
☄    комета
   
   
🔥    оган
   
   
💧    капка
   
   
🌊    воден бран
   
   
🎃    џек-о-фенер
   
   
🎄    новогодишна елка
   
   
🎆    огномет
   
   
🎇    светилка
   
   
🧨    петарда
   
   
✨    искри
   
   
🎈    балон
   
   
🎉    партиски попер
   
   
🎊    топка за конфети
   
   
🎋    дрвото танабата
   
   
🎍    борова декорација
   
   
🎎    Јапонски кукли
   
   
🎏    крап стриминг
   
   
🎐    ветровито ѕвонче
   
   
🎑    церемонија на гледање на месечината
   
   
🧧    црвен плик
   
   
🎀    лента
   
   
🎁    завиткан подарок
   
   
🎗    лента за потсетување
   
   
🎟    влезни билети
   
   
🎫    билет
   
   
🎖    воен медал
   
   
🏆    трофеј
   
   
🏅    спортски медал
   
   
🥇    Медал за 1-во место
   
   
🥈    Медал за 2 место
   
   
🥉    Медал за 3 место
   
   
⚽    фудбалска топка
   
   
⚾    бејзбол
   
   
🥎    софтбол
   
   
🏀    кошарка
   
   
🏐    одбојка
   
   
🏈    американски фудбал
   
   
🏉    рагби фудбал
   
   
🎾    Тенис
   
   
🥏    летечки диск
   
   
🎳    куглање
   
   
🏏    крикет игра
   
   
🏑    Хокеј на трева
   
   
🏒    Хокеј на мраз
   
   
🥍    лакрос
   
   
🏓    пинг Понг
   
   
🏸    бадминтон
   
   
🥊    боксерска ракавица
   
   
🥋    униформа за боречки вештини
   
   
🥅    гол мрежа
   
   
⛳    знаме во дупка
   
   
⛸    скејт на мраз
   
   
🎣    риболовен столб
   
   
🤿    маска за нуркање
   
   
🎽    трчање кошула
   
   
🎿    скии
   
   
🛷    санки
   
   
🥌    камен за виткање
   
   
🎯    bullseye
   
   
🪀    ЈО Јо
   
   
🪁    змејот
   
   
🎱    базен 8 топка
   
   
🔮    кристална топка
   
   
🪄    волшебно стапче
   
   
🧿    назар амајлија
   
   
🪬    хамса
   
   
🎮    видео игра
   
   
🕹    џојстик
   
   
🎰    слот машина
   
   
🎲    игра умре
   
   
🧩    парче загатка
   
   
🧸    плишано мече
   
   
🪅    пињата
   
   
🪩    огледална топка
   
   
🪆    кукли за гнездење
   
   
♠    костум со лопата
   
   
♥    срце костум
   
   
♦    дијамантски костум
   
   
♣    клуб одело
   
   
♟    шаховски пион
   
   
🃏    џокер
   
   
🀄    човечко црвен змеј
   
   
🎴    карти за играње цвеќе
   
   
🎭    изведувачки уметности
   
   
🖼    врамена слика
   
   
🎨    палета на уметници
   
   
🧵    нишка
   
   
🪡    игла за шиење
   
   
🧶    предиво
   
   
🪢    јазол
   
   
👓    чаши
   
   
🕶    очила за сонце
   
   
🥽    очила
   
   
🥼    лабораториски мантил
   
   
🦺    сигурносен елек
   
   
👔    вратоврска
   
   
👕    маица
   
   
👖    фармерки
   
   
🧣    Шал
   
   
🧤    ракавици
   
   
🧥    Палто
   
   
🧦    чорапи
   
   
👗    фустан
   
   
👘    кимоно
   
   
🥻    сари
   
   
🩱    едноделен костим за капење
   
   
🩲    гаќички
   
   
🩳    шорцеви
   
   
👙    бикини
   
   
👚    женска облека
   
   
🪭    преклопен рачен вентилатор
   
   
👛    чанта
   
   
👜    рачна торба
   
   
👝    торба за спојка
   
   
🛍    шопинг кеси
   
   
🎒    ранец
   
   
🩴    танга сандала
   
   
👞    машки чевел
   
   
👟    чевли за трчање
   
   
🥾    планинарски чевли
   
   
🥿    рамен чевел
   
   
👠    чевли со високи потпетици
   
   
👡    женска сандала
   
   
🩰    балетски чевли
   
   
👢    женска чизма
   
   
🪮    избор за коса
   
   
👑    круна
   
   
👒    женска капа
   
   
🎩    горната капа
   
   
🎓    капа за дипломирање
   
   
🧢    фактурирана капа
   
   
🪖    воен шлем
   
   
⛑    шлем на спасувачкиот работник
   
   
📿    молитвени мониста
   
   
💄    кармин
   
   
💍    прстен
   
   
💎    скапоцен камен
   
   
🔇    исклучен звучник
   
   
🔈    звучник низок тон
   
   
🔉    звучник со средна јачина
   
   
🔊    висока јачина на звучникот
   
   
📢    звучник
   
   
📣    мегафон
   
   
📯    поштенски рог
   
   
🔔    ѕвонче
   
   
🔕    ѕвонче со коса црта
   
   
🎼    музичка партитура
   
   
🎵    музичка нота
   
   
🎶    музички ноти
   
   
🎙    студиски микрофон
   
   
🎚    лизгач на ниво
   
   
🎛    контролни копчиња
   
   
🎤    микрофон
   
   
🎧    слушалки
   
   
📻    радио
   
   
🎷    саксофон
   
   
🪗    хармоника
   
   
🎸    гитара
   
   
🎹    музичка тастатура
   
   
🎺    труба
   
   
🎻    виолина
   
   
🪕    бенџо
   
   
🥁    тапан
   
   
🪘    долг барабан
   
   
🪇    мараките
   
   
🪈    флејта
   
   
📱    мобилен телефон
   
   
📲    мобилен телефон со стрелка
   
   
☎    телефон
   
   
📞    телефонски приемник
   
   
📟    пејџер
   
   
📠    факс машина
   
   
💾    Компјутер
   
   
🔋    батерија
   
   
🪫    слаба батерија
   
   
🔌    електричен приклучок
   
   
💻    лаптоп
   
   
🖥    Десктоп компјутер
   
   
🖨    печатач
   
   
⌨    тастатура
   
   
🖱    Компјутерско глувче
   
   
🖲    трекбол
   
   
💽    компјутерски диск
   
   
💾    дискета
   
   
💿    оптички диск
   
   
📀    ДВД
   
   
🧮    абакус
   
   
🎥    филмска камера
   
   
🎞    филмски рамки
   
   
📽    филмски проектор
   
   
🎬    табла за треперење
   
   
📺    телевизија
   
   
📷    камера
   
   
📸    камера со блиц
   
   
📹    Видео камера
   
   
📼    видеокасета
   
   
🔍    лупата се навали налево
   
   
🔎    лупата е навалена десно
   
   
🕯    свеќа
   
   
💡    сијалица
   
   
🔦    фенерче
   
   
🏮    црвен хартиен фенер
   
   
🪔    дија светилка
   
   
⚗    alembic
   
   
🧪    епрувета за тестирање
   
   
🧫    Петри чинија
   
   
🧬    ДНК
   
   
🔬    микроскоп
   
   
🔭    телескоп
   
   
📡    сателитска антена
   
   
📔    тетратка со украсна корица
   
   
📕    затворена книга
   
   
📖    отворена книга
   
   
📗    зелена книга
   
   
📘    сина книга
   
   
📙    портокалова книга
   
   
📚    книги
   
   
📓    тетратка
   
   
📒    книга
   
   
📃    страница со навивам
   
   
📜    скролувајте
   
   
📄    страница свртена нагоре
   
   
📰    весник
   
   
🗞    завиткан весник
   
   
📑    јазичиња за обележувачи
   
   
🔖    обележувач
   
   
🏷    етикета
   
   
💰    торба со пари
   
   
🪙    монета
   
   
💴    јени банкнота
   
   
💵    долар банкнота
   
   
💶    евро банкнота
   
   
💷    фунта банкнота
   
   
💸    пари со крилја
   
   
💳    кредитна картичка
   
   
🧾    прием
   
   
💹    графиконот се зголемува со јенот
   
   
✉    плик
   
   
📧    е-пошта
   
   
📨    дојдовен плик
   
   
📩    плик со стрелка
   
   
📤    фиока за излезно сандаче
   
   
📥    фиока за влезно сандаче
   
   
📦    пакет
   
   
📫    затворено поштенско сандаче со подигнато знаме
   
   
📪    затворено поштенско сандаче со спуштено знаме
   
   
📬    отворено поштенско сандаче со подигнато знаме
   
   
📭    отворено поштенско сандаче со спуштено знаменце
   
   
📮    поштенско сандаче
   
   
🗳    гласачка кутија со гласачко ливче
   
   
✏    молив
   
   
✒    црна врвка
   
   
🖋    фонтана пенкало
   
   
🖊    пенкало
   
   
🖌    четка за сликање
   
   
🖍    боичка
   
   
📝    белешка
   
   
💼    актовка
   
   
📁    папка со датотеки
   
   
📂    отворете ја папката со датотеки
   
   
🗂    разделувачи на индекси на картички
   
   
📅    календар
   
   
📆    откинувачки календар


🗒    спирален бележник
   
   
🗓    спирален календар
   
   
📇    индекс на картички
   
   
📈    графиконот се зголемува
   
   
📉    графиконот се намалува
   
   
📊    столбест дијаграм
   
   
📋    таблата со исечоци
   
   
📌    пинче
   
   
📍    тркалезна штипка
   
   
📎    спајалица
   
   
🖇    поврзани штипки
   
   
📏    прав владетел
   
   
📐    триаголен владетел
   
   
✂    ножици
   
   
🗃    кутија со картички
   
   
🗄    кабинет за датотеки
   
   
🗑    корпа за отпадоци
   
   
🔒    заклучен
   
   
🔓    отклучен
   
   
🔏    заклучен со пенкало
   
   
🔐    заклучен со клуч
   
   
🔑    клуч
   
   
🗝    стар клуч
   
   
🔨    чекан
   
   
🪓    секира
   
   
⛏    изберете
   
   
⚒    чекан и бере
   
   
🛠    чекан и клуч
   
   
🗡    кама
   
   
⚔    вкрстени мечеви
   
   
🔫    воден пиштол
   
   
🪃    бумеранг
   
   
🏹    лак и стрела
   
   
🛡    штит
   
   
🪚    столарска пила
   
   
🔧    клуч
   
   
🪛    шрафцигер
   
   
🔩    навртка и завртка
   
   
⚙    опрема
   
   
🗜    стегач
   
   
⚖    рамнотежна скала
   
   
🦯    бел стап
   
   
🔗    врска
   
   
⛓    синџири
   
   
🪝    кука
   
   
🧰    кутија со алатки
   
   
🧲    магнет
   
   
🪜    скала
   
   
💉    шприц
   
   
🩸    капка крв
   
   
💊    пилула
   
   
🩹    леплив завој
   
   
🩼    патерица
   
   
🩺    стетоскоп
   
   
🩻    рентген
   
   
🚬    цигара
   
   
⚰    ковчег
   
   
🪦    надгробен камен
   
   
⚱    погребна урна
   
   
🗿    моаи
   
   
🪧    плакат
   
   
🪪    лична карта
   
   
🏧    Знак за банкомат
   
   
🚮    ѓубре во канта знак
   
   
🚰    вода за пиење
   
   
♿    симбол на инвалидска количка
   
   
🚹    Машка соба
   
   
🚺    женска соба
   
   
🚻    тоалет
   
   
🚼    симбол на бебето
   
   
🚾    воден плакар
   
   
🛂    пасошка контрола
   
   
🛃    обичаи
   
   
🛄    барање за багаж
   
   
🛅    оставен багаж
   
   
⚠    предупредување
   
   
🚸    преминување на деца
   
   
⛔    нема влез
   
   
🚫    забрането
   
   
🚳    без велосипеди
   
   
🚭    забрана за пушење
   
   
🚯    без загадување
   
   
🚱    вода што не е за пиење
   
   
🚷    нема пешаци
   
   
📵    нема мобилни телефони
   
   
🔞    никој под осумнаесет години
   
   
☢    радиоактивни
   
   
☣    биоопасност
   
   
⬆    стрелка нагоре
   
   
↗    стрелка нагоре десно
   
   
➡    десна стрелка
   
   
↘    стрелка надолу-десно
   
   
⬇    стрелка надолу
   
   
↙    стрелка надолу-лева
   
   
⬅    лева стрелка
   
   
↖    стрелка нагоре лево
   
   
↕    стрелка нагоре-надолу
   
   
↔    стрелка лево-десно
   
   
↩    десната стрелка се криви лево
   
   
↪    левата стрелка се искривува десно
   
   
⤴    десната стрелка свиткување нагоре
   
   
⤵    десната стрелка се криви надолу
   
   
🔃    вертикални стрелки во насока на стрелките на часовникот
   
   
🔄    копче со стрелки спротивно од стрелките на часовникот
   
   
🔙    Стрелка наназад
   
   
🔚    стрелка КРАЈ
   
   
🔛    НА! стрелка
   
   
🔜    НАСКОРО стрелка
   
   
🔝    ТОП стрелка
   
   
🛐    место за богослужба
   
   
⚛    симбол на атом
   
   
🕉    ом
   
   
✡    Давидова ѕвезда
   
   
☸    тркало на дарма
   
   
☯    Јин-Јанг
   
   
✝    латински крст
   
   
☦    православен крст
   
   
☪    ѕвезда и полумесечина
   
   
☮    симбол на мирот
   
   
🕎    менора
   
   
🔯    шесткрака ѕвезда со точки
   
   
🪯    ханда
   
   
♈    Овен
   
   
♉    Бик
   
   
♊    Близнаци
   
   
♋    Рак
   
   
♌    Лео
   
   
♍    Девица
   
   
♎    Вага
   
   
♏    Шкорпија
   
   
♐    Стрелец
   
   
♑    Јарец
   
   
♒    Водолија
   
   
♓    риби
   
   
⛎    Офиучус
   
   
🔀    копче за мешање песни
   
   
🔁    копче за повторување
   
   
🔂    повторете едно копче
   
   
▶    копче за репродукција
   
   
⏩    копче за брзо напредување
   
   
⏭    копче за следната песна
   
   
⏯    копче за репродукција или пауза
   
   
◀    копче за обратна насока
   
   
⏪    брзо копче за назад
   
   
⏮    копче за последната песна
   
   
🔼    копче нагоре
   
   
⏫    брзо копче
   
   
🔽    копче надолу
   
   
⏬    копче за брзо спуштање
   
   
⏸    копче за пауза
   
   
⏹    копче за запирање
   
   
⏺    копче за снимање
   
   
⏏    копче за исфрлање
   
   
🎦    кино
   
   
🔅    копче за затемнување
   
   
🔆    светло копче
   
   
📶    шипки за антена
   
   
🛜    безжичен
   
   
📳    режим на вибрации
   
   
📴    исклучен мобилен телефон
   
   
   
♀    женски знак
   
   
♂    машки знак
   
   
⚧    трансродовиот симбол
   
   
✖    размножуваат
   
   
➕    Плус
   
   
➖    минус
   
   
➗    подели
   
   
🟰    тежок знак за еднаквост
   
   
♾    бесконечност
   
   
‼    двоен извичник
   
   
⁉    извичник прашалник
   
   
❓    црвен прашалник
   
   
❔    бел прашалник
   
   
❕    бел извичник
   
   
❗    црвен извичник
   
   
〰    брановидна цртичка
   
   
💱    размена на валута
   
   
💲    тежок знак за долар
   
   
⚕    медицински симбол
   
   
♻    симбол за рециклирање
   
   
⚜    fleur-de-lis
   
   
🔱    амблем на трозабец
   
   
📛    значка за име
   
   
🔰    Јапонски симбол за почетник
   
   
⭕    шуплив црвен круг
   
   
✅    копче за штиклирање
   
   
☑    гласачка кутија со чек
   
   
✔    Знак за штиклирање
   
   
❌    вкрстен знак
   
   
❎    копче за вкрстена ознака
   
   
➰    кадрава јамка
   
   
➿    двојна кадрава јамка
   
   
〽    ознака за алтернација на дел
   
   
✳    ѕвездичка со осум краци
   
   
✴    осумкрака ѕвезда
   
   
❇    Искра
   
   
©    авторски права
   
   
®    регистриран
   
   
™    трговска марка
   
   
#️⃣    тастатура: #
   
   
*️⃣    тастатура: *
   
   
0️⃣    тастатура: 0
   
   
1️⃣    тастатура: 1
   
   
2️⃣    тастатура: 2
   
   
3️⃣    тастатура: 3
   
   
4️⃣    тастатура: 4
   
   
5️⃣    тастатура: 5
   
   
6️⃣    тастатура: 6
   
   
7️⃣    тастатура: 7
   
   
8️⃣    тастатура: 8
   
   
9️⃣    тастатура: 9
   
   
🔟    тастатура: 10
   
   
🔠    внесете латиница со големи букви
   
   
🔡    внесете латински мали букви
   
   
🔢    внесете броеви
   
   
🔣    влезни симболи
   
   
🔤    внесете латински букви
   
   
🅰    Копче (крвна група)
   
   
🆎    Копче AB (крвна група)
   
   
🅱    Копче Б (крвна група)
   
   
🆑    Копче CL
   
   
🆒    Копче COOL
   
   
🆓    БЕСПЛАТНО копче
   
   
ℹ    информации
   
   
🆔    Копче за идентификација
   
   
Ⓜ    го заокружи М
   
   
🆕    НОВО копче
   
   
🆖    Копче NG
   
   
🅾    Копче O (крвна група)
   
   
🆗    OK копче
   
   
🅿    Копче P
   
   
🆘    Копче SOS
   
   
🆙    ГОРЕ! копче
   
   
🆚    VS копче
   
   
🈁    Јапонско копче „тука“.
   
   
🈂    Јапонско копче „наплата за услуга“.
   
   
🈷    Јапонско копче „месечен износ“.
   
   
🈶    Јапонско копче „не бесплатно“.
   
   
🈯    Јапонско копче „резервирано“.
   
   
🉐    Јапонско копче „зделка“.
   
   
🈹    Јапонско копче „попуст“.
   
   
🈚    Јапонско копче „бесплатно“.
   
   
🈲    Јапонско копче „забрането“.
   
   
🉑    Јапонско копче „прифатливо“.
   
   
🈸    Јапонско копче „апликација“.
   
   
🈴    Јапонско копче „преодна оценка“.
   
   
🈳    Јапонско копче „слободно работно место“.
   
   
㊗    Јапонско копче „честитки“.
   
   
㊙    Јапонско „тајно“ копче
   
   
🈺    Јапонско копче „отворено за бизнис“.
   
   
🈵    Јапонско копче „нема слободно работно место“.
   
   
🔴    црвен круг
   
   
🟠    портокаловиот круг
   
   
🟡    жолт круг
   
   
🟢    зелен круг
   
   
🔵    син круг
   
   
🟣    виолетова круг
   
   
🟤    кафеав круг
   
   
⚫    црн круг
   
   
⚪    бел круг
   
   
🟥    Црвена коцка
   
   
🟧    портокаловиот квадрат
   
   
🟨    жолт квадрат
   
   
🟩    зелен плоштад
   
   
🟦    синиот квадрат


🟪    виолетова квадрат
   
   
🟫    кафеав квадрат
   
   
⬛    црн голем квадрат
   
   
⬜    бел голем квадрат
   
   
◼    црн среден квадрат
   
   
◻    бел среден квадрат
   
   
◾    црн средно-мал квадрат
   
   
◽    бел средно-мал квадрат
   
   
▪    црн мал квадрат
   
   
▫    бел мал квадрат
   
   
🔶    голем портокалов дијамант
   
   
🔷    голем син дијамант
   
   
🔸    мал портокалов дијамант
   
   
🔹    мал син дијамант
   
   
🔺    црвен триаголник насочен нагоре
   
   
🔻    црвен триаголник свртен надолу
   
   
💠    дијамант со точка
   
   
🔘    Радио копче
   
   
🔳    бело квадратно копче
   
   
🔲    црно квадратно копче
   
   
🏁    карирано знаме
   
   
🚩    триаголно знаме
   
   
🎌    вкрстени знамиња
   
   
🏴    црно знаме
   
   
🏳    бело знаме
   
   
🏳️‍🌈    знаме на виножитото
   
   
🏳️‍⚧️    трансродово знаме
   
   
🏴‍☠️    пиратски знаме
   
   
🇦🇨    знаме: Островот Вознесение
   
   
🇦🇩    знаме: Андора
   
   
🇦🇪    знаме: Обединети Арапски Емирати
   
   
🇦🇫    знаме: Авганистан
   
   
🇦🇬    знаме: Антигва и Барбуда
   
   
🇦🇮    знаме: Ангвила
   
   
🇦🇱    знаме: Албанија
   
   
🇦🇲    знаме: Ерменија
   
   
🇦🇴    знаме: Ангола
   
   
🇦🇶    знаме: Антарктик
   
   
🇦🇷    знаме: Аргентина
   
   
🇦🇸    знаме: Американска Самоа
   
   
🇦🇹    знаме: Австрија
   
   
🇦🇺    знаме: Австралија
   
   
🇦🇼    знаме: Аруба
   
   
🇦🇽    знаме: Аландските Острови
   
   
🇦🇿    знаме: Азербејџан
   
   
🇧🇦    знаме: Босна и Херцеговина
   
   
🇧🇧    знаме: Барбадос
   
   
🇧🇩    знаме: Бангладеш
   
   
🇧🇪    знаме: Белгија
   
   
🇧🇫    знаме: Буркина Фасо
   
   
🇧🇬    знаме: Бугарија
   
   
🇧🇭    знаме: Бахреин
   
   
🇧🇮    знаме: Бурунди
   
   
🇧🇯    знаме: Бенин
   
   
🇧🇱    знаме: Свети Вартелмеј
   
   
🇧🇲    знаме: Бермуди
   
   
🇧🇳    знаме: Брунеи
   
   
🇧🇴    знаме: Боливија
   
   
🇧🇶    знаме: Карипска Холандија
   
   
🇧🇷    знаме: Бразил
   
   
🇧🇸    знаме: Бахамите
   
   
🇧🇹    знаме: Бутан
   
   
🇧🇻    знаме: Островот Буве
   
   
🇧🇼    знаме: Боцвана
   
   
🇧🇾    знаме: Белорусија
   
   
🇧🇿    знаме: Белизе
   
   
🇨🇦    знаме: Канада
   
   
🇨🇨    знаме: Острови Кокос (Килинг).
   
   
🇨🇩    знаме: Конго - Киншаса
   
   
🇨🇫    знаме: Централноафриканска Република
   
   
🇨🇬    знаме: Конго - Бразавил
   
   
🇨🇭    знаме: Швајцарија
   
   
🇨🇮    знаме: Брегот на Слоновата Коска
   
   
🇨🇰    знаме: Кукови Острови
   
   
🇨🇱    знаме: Чиле
   
   
🇨🇲    знаме: Камерун
   
   
🇨🇳    знаме: Кина
   
   
🇨🇴    знаме: Колумбија
   
   
🇨🇵    знаме: Островот Клипертон
   
   
🇨🇷    знаме: Костарика
   
   
🇨🇺    знаме: Куба
   
   
🇨🇻    знаме: Кејп Верде
   
   
🇨🇼    знаме: Курасао
   
   
🇨🇽    знаме: Божиќен остров
   
   
🇨🇾    знаме: Кипар
   
   
🇨🇿    знаме: Чешка
   
   
🇩🇪    знаме: Германија
   
   
🇩🇬    знаме: Диего Гарсија
   
   
🇩🇯    знаме: Џибути
   
   
🇩🇰    знаме: Данска
   
   
🇩🇲    знаме: Доминика
   
   
🇩🇴    знаме: Доминиканска Република
   
   
🇩🇿    знаме: Алжир
   
   
🇪🇦    знаме: Сеута и Мелила
   
   
🇪🇨    знаме: Еквадор
   
   
🇪🇪    знаме: Естонија
   
   
🇪🇬    знаме: Египет
   
   
🇪🇭    знаме: Западна Сахара
   
   
🇪🇷    знаме: Еритреја
   
   
🇪🇸    знаме: Шпанија
   
   
🇪🇹    знаме: Етиопија
   
   
🇪🇺    знаме: Европска унија
   
   
🇫🇮    знаме: Финска
   
   
🇫🇯    знаме: Фиџи
   
   
🇫🇰    знаме: Фолкландските Острови
   
   
🇫🇲    знаме: Микронезија
   
   
🇫🇴    знаме: Фарски Острови
   
   
🇫🇷    знаме: Франција
   
   
🇬🇦    знаме: Габон
   
   
🇬🇧    знаме: Обединето Кралство
   
   
🇬🇩    знаме: Гренада
   
   
🇬🇪    знаме: Грузија
   
   
🇬🇫    знаме: Француска Гвајана
   
   
🇬🇬    знаме: Гернзи
   
   
🇬🇭    знаме: Гана
   
   
🇬🇮    знаме: Гибралтар
   
   
🇬🇱    знаме: Гренланд
   
   
🇬🇲    знаме: Гамбија
   
   
🇬🇳    знаме: Гвинеја
   
   
🇬🇵    знаме: Гвадалупе
   
   
🇬🇶    знаме: Екваторијална Гвинеја
   
   
🇬🇷    знаме: Грција
   
   
🇬🇸    знаме: Јужна Џорџија и Јужни Сендвич Острови
   
   
🇬🇹    знаме: Гватемала
   
   
🇬🇺    знаме: Гуам
   
   
🇬🇼    знаме: Гвинеја-Бисао
   
   
🇬🇾    знаме: Гвајана
   
   
🇭🇰    знаме: Хонг Конг САР Кина
   
   
🇭🇲    знаме: Острови Херд и Мекдоналд
   
   
🇭🇳    знаме: Хондурас
   
   
🇭🇷    знаме: Хрватска
   
   
🇭🇹    знаме: Хаити
   
   
🇭🇺    знаме: Унгарија
   
   
🇮🇨    знаме: Канарски Острови
   
   
🇮🇩    знаме: Индонезија
   
   
🇮🇪    знаме: Ирска
   
   
🇮🇱    знаме: Израел
   
   
🇮🇲    знаме: Островот Ман
   
   
🇮🇳    знаме: Индија
   
   
🇮🇴    знаме: Британска територија на Индискиот Океан
   
   
🇮🇶    знаме: Ирак
   
   
🇮🇷    знаме: Иран
   
   
🇮🇸    знаме: Исланд
   
   
🇮🇹    знаме: Италија
   
   
🇯🇪    знаме: Џерси
   
   
🇯🇲    знаме: Јамајка
   
   
🇯🇴    знаме: Јордан
   
   
🇯🇵    знаме: Јапонија
   
   
🇰🇪    знаме: Кенија
   
   
🇰🇬    знаме: Киргистан
   
   
🇰🇭    знаме: Камбоџа
   
   
🇰🇮    знаме: Кирибати
   
   
🇰🇲    знаме: Комори
   
   
🇰🇳    знаме: Сент Китс и Невис
   
   
🇰🇵    знаме: Северна Кореја
   
   
🇰🇷    знаме: Јужна Кореја
   
   
🇰🇼    знаме: Кувајт
   
   
🇰🇾    знаме: Кајмански Острови
   
   
🇰🇿    знаме: Казахстан
   
   
🇱🇦    знаме: Лаос
   
   
🇱🇧    знаме: Либан
   
   
🇱🇨    знаме: Света Луција
   
   
🇱🇮    знаме: Лихтенштајн
   
   
🇱🇰    знаме: Шри Ланка
   
   
🇱🇷    знаме: Либерија
   
   
🇱🇸    знаме: Лесото
   
   
🇱🇹    знаме: Литванија
   
   
🇱🇺    знаме: Луксембург
   
   
🇱🇻    знаме: Латвија
   
   
🇱🇾    знаме: Либија
   
   
🇲🇦    знаме: Мароко
   
   
🇲🇨    знаме: Монако
   
   
🇲🇩    знаме: Молдавија
   
   
🇲🇪    знаме: Црна Гора
   
   
🇲🇫    знаме: Свети Мартин
   
   
🇲🇬    знаме: Мадагаскар
   
   
🇲🇭    знаме: Маршалските Острови
   
   
🇲🇰    знаме: Северна Македонија
   
   
🇲🇱    знаме: Мали
   
   
🇲🇲    знаме: Мјанмар (Бурма)
   
   
🇲🇳    знаме: Монголија
   
   
🇲🇴    знаме: Макао САР Кина
   
   
🇲🇵    знаме: Северните Маријански Острови
   
   
🇲🇶    знаме: Мартиник
   
   
🇲🇷    знаме: Мавританија
   
   
🇲🇸    знаме: Монсерат
   
   
🇲🇹    знаме: Малта
   
   
🇲🇺    знаме: Маурициус
   
   
🇲🇻    знаме: Малдиви
   
   
🇲🇼    знаме: Малави
   
   
🇲🇽    знаме: Мексико
   
   
🇲🇾    знаме: Малезија
   
   
🇲🇿    знаме: Мозамбик
   
   
🇳🇦    знаме: Намибија
   
   
🇳🇨    знаме: Нова Каледонија
   
   
🇳🇪    знаме: Нигер
   
   
🇳🇫    знаме: Островот Норфолк
   
   
🇳🇬    знаме: Нигерија
   
   
🇳🇮    знаме: Никарагва
   
   
🇳🇱    знаме: Холандија
   
   
🇳🇴    знаме: Норвешка
   
   
🇳🇵    знаме: Непал
   
   
🇳🇷    знаме: Науру
   
   
🇳🇺    знаме: Ниуе
   
   
🇳🇿    знаме: Нов Зеланд
   
   
🇴🇲    знаме: Оман
   
   
🇵🇦    знаме: Панама
   
   
🇵🇪    знаме: Перу
   
   
🇵🇫    знаме: Француска Полинезија
   
   
🇵🇬    знаме: Папуа Нова Гвинеја
   
   
🇵🇭    знаме: Филипини
   
   
🇵🇰    знаме: Пакистан


🇵🇱    знаме: Полска
   
   
🇵🇲    знаме: Сент Пјер и Микелон
   
   
🇵🇳    знаме: Острови Питкерн
   
   
🇵🇷    знаме: Порторико
   
   
🇵🇸    знаме: Палестински територии
   
   
🇵🇹    знаме: Португалија
   
   
🇵🇼    знаме: Палау
   
   
🇵🇾    знаме: Парагвај
   
   
🇶🇦    знаме: Катар
   
   
🇷🇪    знаме: Реунион
   
   
🇷🇴    знаме: Романија
   
   
🇷🇸    знаме: Србија
   
   
🇷🇺    знаме: Русија
   
   
🇷🇼    знаме: Руанда
   
   
🇸🇦    знаме: Саудиска Арабија
   
   
🇸🇧    знаме: Соломонски Острови
   
   
🇸🇨    знаме: Сејшели
   
   
🇸🇩    знаме: Судан
   
   
🇸🇪    знаме: Шведска
   
   
🇸🇬    знаме: Сингапур
   
   
🇸🇭    знаме: Света Елена
   
   
🇸🇮    знаме: Словенија
   
   
🇸🇯    знаме: Свалбард и Јан Мајен
   
   
🇸🇰    знаме: Словачка
   
   
🇸🇱    знаме: Сиера Леоне
   
   
🇸🇲    знаме: Сан Марино
   
   
🇸🇳    знаме: Сенегал
   
   
🇸🇴    знаме: Сомалија
   
   
🇸🇷    знаме: Суринам
   
   
🇸🇸    знаме: Јужен Судан
   
   
🇸🇹    знаме: Сао Томе и Принципе
   
   
🇸🇻    знаме: Ел Салвадор
   
   
🇸🇽    знаме: Синт Мартен
   
   
🇸🇾    знаме: Сирија
   
   
🇸🇿    знаме: Есватини
   
   
🇹🇦    знаме: Тристан да Куња
   
   
🇹🇨    знаме: Острови Туркс и Каикос
   
   
🇹🇩    знаме: Чад
   
   
🇹🇫    знаме: Француски јужни територии
   
   
🇹🇬    знаме: Того
   
   
🇹🇭    знаме: Тајланд
   
   
🇹🇯    знаме: Таџикистан
   
   
🇹🇰    знаме: Токелау
   
   
🇹🇱    знаме: Источен Тимор
   
   
🇹🇲    знаме: Туркменистан
   
   
🇹🇳    знаме: Тунис
   
   
🇹🇴    знаме: Тонга
   
   
🇹🇷    знаме: Турција
   
   
🇹🇹    знаме: Тринидад и Тобаго
   
   
🇹🇻    знаме: Тувалу
   
   
🇹🇼    знаме: Тајван
   
   
🇹🇿    знаме: Танзанија
   
   
🇺🇦    знаме: Украина
   
   
🇺🇬    знаме: Уганда
   
   
🇺🇲    знаме: Оддалечени Острови на САД
   
   
🇺🇳    знаме: Обединети нации
   
   
🇺🇸    знаме: Соединетите Американски Држави
   
   
🇺🇾    знаме: Уругвај
   
   
🇺🇿    знаме: Узбекистан
   
   
🇻🇦    знаме: Ватикан
   
   
🇻🇨    знаме: Сент Винсент и Гренадини
   
   
🇻🇪    знаме: Венецуела
   
   
🇻🇬    знаме: Британски Девствени Острови
   
   
🇻🇮    знаме: Американски Девствени Острови
   
   
🇻🇳    знаме: Виетнам
   
   
🇻🇺    знаме: Вануату
   
   
🇼🇫    знаме: Волис и Футуна
   
   
🇼🇸    знаме: Самоа
   
   
🇽🇰    знаме: Косово
   
   
🇾🇪    знаме: Јемен
   
   
🇾🇹    знаме: Мајот
   
   
🇿🇦    знаме: Јужна Африка
   
   
🇿🇲    знаме: Замбија
   
   
🇿🇼    знаме: Зимбабве
   
   
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿    знаме: Англија
   
   
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿    знаме: Шкотска
   
   
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿    знаме: Велс


Happy Learning from Sweasy26.com-team